Ankieta - "Sprawdzam radio, jak mnie słychać?"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtothaj
    Classic
    • 2009
    • 21

Zamieszczone przez sebu
    Kogo to biała 01 htb WBxxxx stała samotnie na Miodowej dzisiaj :?:
    To moje maleństwo być musiało! Dziś w niewieście ręce musiałem oddać :cry:

pozdr.
    0
    Uwielbiam to, to ulubiony moment w czasie jazdy
    0%
    0
    Rozumiem pytających i chętnie odpowiadam
    0%
    0
    Jest mi to obojętne, ale odpowiadam
    0%
    0
    Jest mi to obojętne i ignoruję pytanie
    0%
    0
    Denerwują mnie takie pytania lecz tłumię złość
    0%
    0
    Szlag mnie trafia i zdarza mi sie porywczo reagować
    0%
    0
    Walę pięścią w radio i połykam gruszkę
    0%
    0
  • smer
    RS
    • 2008
    • 2021
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ciekawe czy tylko mnie szlag trafia, gdy na ch19 trzy razy na minutę pada pytanie "Sprawdzam radio, jak mnie słychać?"

Ja zwykle konsekwentnie milczę lub pytam "uprzejmie": A ILE RAZY W ŻYCIU NIE BYŁO CIĘ KOLEGO SŁYCHAĆ?! lub odpowiadam: TAK JAK CODZIENNIE!!!

No, chyba że ktoś woła: "Sprawdzam nowe radio", "Sprawdzam nową antenę" lub "Testuję radio" lub tp. i prosząc o odpowiedź podaje swoją pozycję... Wtedy ma to sens i nie jest spamowaniem w eterze...
    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Evil
      Rider
      • 2009
      • 721

Mnie może nie tyle denerwują pytanie jak mnie słychać itd. tylko bardziej o odpowiedzi które padają za tym pytaniem... jak każdy próbuje coś śmiesznego dorzucić, co ogólnie jest już znane i mało śmieszne.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

u nas już nic innego nie słychać tylko to :lol:
        :?
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

mobilki sprawdzam nową antenę/radio po naprawie jak mnie słychać :lol:
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Maru 123, Jak Ojca Dyrektora :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Maru 123
              RS
              • 2008
              • 4660

Maicroft, nie wiem jak u Ciebie w SB ale w wawie to co drugi samochód z CB codziennie wyjeżdza z nową anteną/nowym radiem i trzeba sprawdzić odbiór :helm
              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

A dziwisz sie, SM kupila radary, wiec ludzie sie zbroja :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• kruk4
                  Rider
                  • 2008
                  • 656

Zamieszczone przez Maicroft
                  Jak Ojca Dyrektora
                  jak radio MARYJA
                  jak teściową w przedpokoju
                  fonia ok tylko obraz troszke śnieży

jakie jeszcze teksty słyszeliście :roll:
                  OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                  MOJE CAR AUDIO
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• smer
                    RS
                    • 2008
                    • 2021
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tak na poważnie, to moim zdaniem te pytania są poważnym problemem dla wszystkich użytkowników CB.
                    To prawie jak Windows - większość zasobów idzie na obsługę samego systemu A gdzie tu miejsce na komunikację w gąszczu tych głupich pytań???.......

Komentarz

• Arti76
                      Classic
                      • 2009
                      • 13

jak zawory w polonezie

Komentarz

• Misiekoctavia
                        Elegance
                        • 2005
                        • 891

smer, mi to pytanie nieprzeszkadza. Najbardziej( wtedy wlasnie polykam gruche :twisted: ) wkurza mnie jak ktos puszcza te badziewne muzyczki ze swojego radia na kanale 19, ale udaje np. konia codziennie o 17 jak u mnie w okolicy :evil: Kolejna znienawidzona przeze mnie sytacja jest gdy jakis gowniarz albo niby dowcipnis dorwie sie do radia i nawi niby smiesznymi tektami. Wszyscy na niega kla i wolaja zeby spieprzal na wieczorynke, a po nim to splywa i ma jeszcze wieksza radoche. Normalnie sytuacja typu lejesz na debila, a ci odpowiada, ze cieply deszcz pada :evil:

Komentarz

• smer
                          RS
                          • 2008
                          • 2021
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Debile to całkiem osobna historia... Pysio-pysio, albo ci właśnie miłośnicy przebojów na ch.19...
                          Ale wracając do tematu, to gdy w ciągu minuty trzeci raz słyszę "jak mnie słychać", lub co gorsza, pomimo odpowiedzi kilku mobilów ten sam koleś pyta piąty raz "jak mnie słychać", to mnie szlag trafia...

Ze zdziwieniem zauważam, że najczęstszymi odpowiedziami w ankiecie są "Rozumiem pytających i chętnie odpowiadam" oraz "Jest mi to obojętne, ale odpowiadam"...

Powiem szczerze, że ja nie rozumiem pytających; przez całe lata dzień w dzień wchodzą do auta i pytają jak mnie słychać...? Czyli co, boją się że właśnie tego dnia zepsuło im się radio? Że niby milion razy było dobre i ten milion pierwszy zrobiło się niedobre?
                          Zresztą, pal licho ich fobię... maja tak, to ich sprawa... żal tylko, że ch.19 jest przez to zaśmiecony i wygląda jak poligon szumów

Komentarz

• czernobyl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1276
                            • Octavia III (5E3)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez smer
                            gdy w ciągu minuty trzeci raz słyszę "jak mnie słychać", lub co gorsza, pomimo odpowiedzi kilku mobilów ten sam koleś pyta piąty raz "jak mnie słychać", to mnie szlag trafia...
                            wyobraź sobie, że np. pan zakupił mega hiper wypasa typu sirio micro i wszyscy w okolicy słyszą odpowiedź, tylko nie on, więc pyta dalej.

mnie chyba najbardziej irytują typy, które uwierzyły, że anten się nie stroi* i jadą na sprzęcie takim, jak przyjechało z allegro. jakiś czas temu jechałem w niedużej odległości z Kielc do Rzeszowa za/przed typem, który świszczał, g... słyszał, więc pytał co 2 min, jak droga przed nim. do tego kompletnie nie reagował na informacje, że trzeszczy, szumi i świszczy

*jest kilka takich, np. prezio indiana, super florida czy gamma.

Komentarz

• miron75
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 157

najciekawiej mają Ci, którzy pomykają w okolicach serwisów CB.
                              na pytanie "mobile jak mnie słychać?" można odpowiedzieć "głośno i niepotrzebnie"

A dziwisz sie, SM kupila radary, wiec ludzie sie zbroja :diabelski_usmiech
                              Kolega z pracy (ten od którego w grudniu biorę O2 dla żony) właśnie dostał dwa zdjęcia od Straży Miejskiej. Oba na 50tce. Oba w tym samym miejscu, walnięte z krzaczorów na odjeździe - strzał w bagażnik. Jedno w drodze na urlop (+18km/h), drugie w drodze powrotnej z urlopu (+25km/h). Grzał jak widać niesamowicie a i tak go dorwali dzielne chłopaki z SM.

Za Waszym pośrednictwem i w jego imieniu pozdrawiam uśmiechem Straż Miejską w Człuchowie.
                              Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
                              było: 111KM / 275NM
                              jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• tryton
                                Elegance
                                • 2008
                                • 935

koledzy zmorą na CB to jest chamstwo i buractwo a nie pytanie jak mnie słychac no chyba że tyczy sie to przykładu opisanego przez kol czernobyl (wyobraź sobie, że np. pan zakupił mega hiper wypasa typu sirio micro i wszyscy w okolicy słyszą odpowiedź, tylko nie on, więc pyta dalej.) założę się ze każdy z nas zadał w życiu pytanie jak mnie słychać PS dołączam się do pozdrowień dla dzielnych chłopaków z Człuchowa ja grzałem aż 65 na tej 50 zdjęcie w lipcu

Komentarz

• oolsztyniak
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6647
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Podobno Olsztyn słynie z tekstu na CB " mobile sprawdzam radio, jak mnie słychać?"
                                  Zazwyczaj milcze ale zdarza się, że odpowiadam " a światła sprawdziłeś?"
                                  Śmigając po Olsztynie cały czas słychać "sprawdzam radio"
                                  Dość często pytają o to Ci sami ludzie co dnia poprzedniego.
                                  Za każdym razem, gdy ten ktoś wsiada do auta jest to pierwsza rzecz, którą robi.
                                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• smer
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2021
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez tryton
                                    założę się ze każdy z nas zadał w życiu pytanie jak mnie słychać
                                    Ja zadałem. Gdy zamontowałem triflexa. Chyba z 10 razy jednego dnia. Podając oczywiście swoją pozycję, bo tak nakazuje ETYKIETA.

Komentarz

• tom2212
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3892

a ja uważam że jak się ktoś pyta to należy odpowiedzieć po to jest to radio aby pomagać i informowac kazdy kiedys o takie cos zapytal i nie warto się denerwować a jak sie nie chce sluchac takich tekstów to moze lepiej sprzedac cb i bedzie po klopocie

Komentarz

• Octan
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 653

A nie denerwuje Was jak w eterze słyszycie pytanie czy jest czysta ścieżka w danym kierunku, pada odpowiedz że czysta, mija 30 sekund i inny mobil zadaje to samo pytanie, pada odpowiedz i znowu po 30 sekundach ..........itd itd

Komentarz

• tom2212
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 3892

Octan, to sa ci co nie sa w stanie pomagac innym poprostu samoluby które wyłączają radia po uzyskaniu informacji no i za kilka km znowu uruchamiają

Komentarz

• Dachu
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 724
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BGU 1.6 MPI 102 KM

Jak Ojca Dyrektora
                                            prosze zostawic ,,ojca,, w spokoju to moj ziomal :twisted:
                                            Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• smer
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2021
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Octan
                                              A nie denerwuje Was jak w eterze słyszycie pytanie czy jest czysta ścieżka w danym kierunku, pada odpowiedz że czysta, mija 30 sekund i inny mobil zadaje to samo pytanie, pada odpowiedz i znowu po 30 sekundach ..........itd itd
                                              Tak w praktyce się to odbywa. Czasem ktoś dopiero włączy radio, czasem nie był jeszcze w zasięgu gdy ktoś inny odpowiadała a czasem po prostu nie dosłyszał W GĄSZCZU PYTAŃ TYPU "SPRAWDZAM RADIO...." :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Zamieszczone przez tom2212
                                              a jak sie nie chce sluchac takich tekstów to moze lepiej sprzedac cb i bedzie po klopocie
                                              E... :shock: to nie jest dobra rada. Radia używają osoby które są zainteresowane sytuacją na drodze i informacje te przy jego pomocy uzyskują. A na to czy ktoś chce czy nie chce słuchać spamu niestety nie mamy wpływu. Niestety skazani jesteśmy na informowanie niedowiarków, że (nie do wiary) dzisiaj jeszcze ich słychać :lol:

Komentarz

• tryton
                                                Elegance
                                                • 2008
                                                • 935

koledzy przede wszystkim bądzmy wyrozumiali dla tych co nie wiedzą do czego służy CB każdy kto chce sprawdzić ( NOWĄ antenke ) powinien wiedzieć że pytając jak mnie słychać należy podać swoją pozycje i poprosić innych którzy akurat mają czas na inny kanał i tam dopiero przeprowadzać testy antenki ale przecież kazdy to wie mnie bardziej denerwują zawodnicy którzy na 19 zaczynają rozmowy jak tam było na imieninach u cioci gieni. Starajmy sie na chamstwo i buractwo odpowiadac kulturą , a przede wszystkim pomagajmy sobie na drodze a nie walczmy ze sobą a wszystkim bedzie się lepiej jeżdziło Octan ..( napisał A nie denerwuje Was jak w eterze słyszycie pytanie czy jest czysta ścieżka w danym kierunku, pada odpowiedz że czysta, mija 30 sekund i inny mobil zadaje to samo pytanie, pada odpowiedz i znowu po 30 sekundach ..........itd itd ) Jest to czesto spowodowane teorią że krótka antena może tyle co długa sam założyłem ostatnio tajfuna wczesniej sirio ml 145 różnica ogromna ktoś mający zasieg 5-8 km poza miastem musi pytać co chwila o scieżke bo te 5 km przelatuje w 5 min Wszyscy w około słyszą odpowiedzi tylko nie on i wtedy z regóły słychać odpowiedz że od 5 min mówią ci że czysto no ale to odpowiadają ci którzy mają zasieg 20 km i wiecej

Komentarz

• pablo_doctor
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 791

Zamieszczone przez kruk4
                                                  Jak Ojca Dyrektora
                                                  jak radio MARYJA
                                                  jak teściową w przedpokoju
                                                  fonia ok tylko obraz troszke śnieży

jakie jeszcze teksty słyszeliście :roll:

jak panewki w polonezie

Dla zmanierowanych, macie w radyjkach dwa pokretla SQL i RF-Gine /jesli nie to kupa ni radio/ zblokujcie sobie tak by slyszec w promieniu max 1-3km i po problemie. Po co w miescie sluchac jednego wielkiego nakladania sie wszystkich na wszystkich i wiedziec gdzie pan edziu ma zawrocicic - zwlaszcza ze jest na drugim koncu miasta.
                                                  To co Was dotczy dzieje sie w promieniu 1-3km. Po za miastem rozkrecic radio z blokad do minimum i juz.
                                                  pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

Pracuję...